_MG_9918.jpg
_MG_9877.jpg
_MG_9889.jpg
Ronald_rogier_songlab1.jpg
_MG_9918.jpg

SongLAB


Muziekworkshops

SCROLL DOWN

SongLAB


Muziekworkshops

Wij van SongLAB houden ervan om muziek te schrijven en te produceren, of het nou gaat om hiphop, punk, singer/songwriter of filmmuziek. Daarnaast houden we van samenwerken. We vinden het geweldig om met een groep het creatieve proces in te duiken en snel tot een mooi eindproduct te komen.

 We hebben al deze elementen verwerkt in de SongLAB workshops. We zijn ervan overtuigd dat het erg leerzaam is om samen iets te maken. Wij begeleiden de leerlingen met het schrijven en opnemen van hun eigen muziek en bieden een workshop op maat.

_MG_9877.jpg

Wat gaan we doen?


Wat gaan we doen?


We gaan op een bewuste maar creatieve manier aan de slag met de idee├źn van de leerlingen. Dit kan in een korte workshop of langere reeks. We geven mini-lessen om onze praktijkervaring en kennis van songwriting, compositie en productie met ze te delen. Denk hierbij aan geluid en muziek bij beeld, teksten schrijven, praktische akkoorden- en melodiekennis, produceren, opnametechniek en mixage.

We willen de leerlingen laten zien hoe ze overzicht kunnen houden over hun eigen creatieve proces, om eventuele obstakels aan te zien komen en te kunnen ontwijken. Door op een actieve en speelse manier aan de slag te gaan, hebben ze aan het einde van de workshop een opname van een volledig zelfgemaakte song of filmsoundtrack.

_MG_9889.jpg

Hoe klinkt het?


Hoe klinkt het?


Luister hier naar een paar songs die tijdens de SongLAB workshops zijn geschreven en opgenomen.

Ronald_rogier_songlab1.jpg

Wie zijn wij?


Wie zijn wij?


 

Ronald Straetemans

Met jarenlange ervaring als muzikant en singer/songwriter besloot Ronald de Master Composition & Music Production te volgen op de HKU in Hilversum. Sinds zijn afstuderen in 2015 is hij regelmatig te vinden op podia in binnen- en buitenland en heeft hij een snel groeiende lespraktijk als songwritingdocent.

Rogier Steijaert

Op 17-jarige leeftijd begon Rogier met de bachelor Music Production & Composition aan de HKU in Hilversum. In 2016 heeft hij de Master of Music r succesvol afgerond. Rogier werkt als producer voor tv-commercials en bands en is daarnaast in verschillende formaties op het podium te vinden als gitarist en drummer.

 
 
1620685_10153906919031756_4491378963115058143_n.jpg